Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mālpils piktogramma

Aplis labības laukā, kas uziets rudzu druvā pie Mālpils 2004.gada 14.jūlijā.

Apraksts. Zīmes maksimālais platums ir 40 metri, bet garums - 72 metri.
Piktogramma sastāv no 3 daļām: liela pusapļa, garas taisnas joslas un 6 koncentriskiem apļiem. Kopumā Mālpils aplī ir 8 elementi – seši riņķi, josla un lielais pusaplis. Visi zīmes elementi ir savstarpēji savienoti.
Lielā pusapļa centrā neliels šahtveida padziļinājums - 12 cm dziļš un 5 cm plats. No šī padziļinājuma kā centra labības stiebri noliekušies radiāli dažādos virzienos.

Atklāšana un izpēte. Apļveida zīmes Mālpils apkaimē esot manītas jau iepriekš. Iepriekšējais Apļa parādīšanās gadījums Latvijā bija 1999.gadā pie Ceraukstes.
Pirmais to pamanīja 14.jūlijā vietējais iedzīvotājs Mihails Lukačs. Viņš gāja pēc darba pa lauku ceļu un ieraudzīja rudzu laukā dīvainu zīmējumu. Zīmes izpēti veikuši "Ufolats" pētnieki J.Sidorova vadībā, kas pirmo reizi te ieradās zīmes atklāšanas dienā - 14.jūlijā. Nākamreiz ufolatieši pie piktogrammas ieradās pēc nedēļas. Pa šo laiku pāri laukam bija gājis stiprs vējš un varēja salīdzināt, kā noliekušies stiebri aplī un kā tie noliecas stiprā vējā. Vēja noliektie stiebri izskatās pavisam citādi, tur labības laukā veidojas līdzeni viļņi bez krasām robežām.

Piktogrammas rašanās laiks.  "Ufolats" pētnieki ieradās pie Zīmes tai pašā uziešanas dienā 14.jūlijā, mēģināja noteikt iespējamo zīmes rašanās laiku un secināja, ka piktogramma varētu būt radusie laikā no 8.-14. jūlijam.

Padziļinājums centrā. Zīmes lielā pusapļa centrā bija neliels šahtveida padziļinājums. Iespējams, ka tā bija zibens trāpījuma vieta, bet 12 centimetrus dziļā un 5 centimetrus platā kanāla izpēte neparādīja nekādas apdeguma vai kusuma pēdas, kādas būtu zibens gadījumā, kad trieciena vietā plūst simtiem tūkstošu stipra ampēru strāva. No šī centra stiebri bija radiāli noliekušies visos virzienos tā, it kā spēks būtu darbojies no šī punkta.



Labības stiebru noliekums. Pētnieki izveidoja stiebru noliekšanās diagrammu. Noliekto stiebru virziens rāda spēka darbības virzienu. Lielā pusapļa centrā bija neliels šahtveida padziļinājums. No šī centra stiebri20-30 cm augstumā virs zemes bija radiāli noliekušies visos virzienos tā (minēts arī, ka pretēji pulksteņrādītāja virzienam), it kā spēks būtu darbojies no šī punkta. Pats labības stiebrs ir deformēts posmu savienojuma vietā bija ļoti specifiskā veidā - kā tas klasiski novērojams Apļu gadījumos. Tas nav lūzums, bet noliekšanās. Dažādiem stiebriem ir dažāds noliekuma leņķis - līdz pat taisnam leņķim un vairāk. "Ufolats" savāca daudzus stiebru paraugus.
J.Sidorovs: "Šīs deformācijas mūs ļoti ieinteresēja, jo tā ir acīmredzama apļa autentiskuma pazīme. Cilvēks tādu efektu nespēj panākt, nedz noliecot stiebrus, ne ar kādas tehnikas palīdzību. Mēs vaicājām speciālistiem, tai skaitā lauksaimniecības stacijā pie Cēsīm, kas nodarbojas ar graudaugu selekciju, viņi plātīja rokas. Viņi ir saskārušies ar dažādām graudaugu mutācijām, ķīmiska un bioloģiska rakstura deformācijām, bet tādu stiebru deformāciju viņi nebija redzējuši."

Fizikālie mērījumi. Iespēju robežās pētnieki veica dažādus mērījumus. Izmērīja radiācijas fonu (gamma starojumu, beta daļiņas) un konstatēja, ka figūras ass virzienā gamma starojuma fons ir divas reizes paaugstināts. Tas sasniedza 20 mikrorentgenus stundā, kas radiācijas fonam ir padaudz. Parastais fons ir 8-10 mikrorentgeni stundā, pat pilsētā. Blakus uz ceļa radiācijas fons bija 8-9 mikrorentgeni stundā. It kā sīkums, bet tomēr. Beta starojums bija normas robežās, tiesa, šī norma ir diezgan augsta. Pārbaudīja arī elektrostatisko lauku, potenciālus, jo tika pieļauta iespēja, ka varbūt Aplī pastāv kāda lādiņu neviendabība. Tomēr elektrostatiskais lauks netika nkonstatēts. Arī elektromagnētiskais fons nebija paaugstināts.

Fotogrāfijas. Ufolatieši veikuši arī piltogrammas fotouzņēmumu no lidmašīnas.
12.augustā rudzu lauks, kurā atrasta piktogramma, ticis nopļauts. Tomēr arī tad piktogramma bija visai labi saskatāma, pateicoties zaļajām nezālēm, kas intensīvi auga šai vietā. 

Skaidrojumi. Blakus Mālpils aplim ir purvs, tur varētu būt kādas pazemes ūdens plūsmas, bet ūdens, kā zināms, ir labs elektrības vadītājs. Nav izslēgts, ka notiek atmosfēras elektrības mijiedarbība ar pazemē plūstošajām strāvām un rodas šādas komplicētas figūras.
Zīmes izskata traktējums ir pretrunīgs. Kāda ekstrasense no Ogres piedāvāja savu "apdauzīto" katastrofas versiju – iekšējais aplis ir Zeme, bet pieci koncentriskie riņķi ir olimpiskie apļi. Zīmes atrašanās vietas ģeogrāfiskais garums sakrītot ar Atēnu ģeogrāfisko garumu, kur 13.augustā, piektdienā, tiks atklātas olimpiskās spēles. Olimpiādes atklāšanas dienā notikšot terora akts – tiks uzspridzināta atombumba. Uz to norāda lielais pusaplis – atomsēnes galva un josla – atomsēnes kāts. Protams, ka nekas tāds arī nav noticis.
Lūk, arī pilnīgi pretējs traktējums – vidējais aplis ir cilvēks un pieci apkārtējie apļi ir viņa enerģētiskie apvalki. Josla ir ceļš uz Absolūtu (lielo pusapli), kas cilvēku aizsargā. Varbūt, varbūt...
Vai arī, pavisam vienkārši - šī zīme, kas izskatās pēc lāpstas, norāda, ka Latvijai ir laiks nākt pie prāta un ķerties pie darba (smaidiņš).

Avots. www.lu.lv, "Aplis labības laukā."

Saites.
Apļi laukos.
Latvijas NLO.