Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Retrofotogrāfija

Fotogrāfijas, uz kurām, iespējams, fiksēti pagātnes notikumi. Šo fenomenu esot atklājis krievu ufologs Henrijs Silānovs 1992.gadā, kad viņš veicis uzlabošanas darbus savā fototehnikā, lai varētu fotografēt neredzamos NLO.

Iegūt retrofotogrāfiju ir diezgan vienkārši. Pamatā ir parasta fotografēšana, tikai izmantojot īpašu retrofotoaparātu. Arī attīstīšanas tehnoloģija atšķirās no parastās. Ar tās palīdzību tiek fiksētas neredzamas fantomu lauku struktūras, augus, dzīvniekus, citus bioloģiskus objektus, cilvēku ārējos veidolus un citus gan dzīvus, gan nedzīvus objektus, kas dažādos laikos atradušies šai vietā, kas nonākusi retrofotoaparāta darbības zonā. 

Ar tādu retrofotogrāfiju palīdzību, piemēram, esot iespējams ieraudzīt koku upes krastā, kas tur audzis pirms dažiem gadiem, bet parastais fotoaparāts fiksēs tikai tā atliekas. Silānovs uzskata, ka no jebkuras struktūras uz visiem laikiem paliek pēdas katrā konkrētā laika brīdī, ko glabā lauka spēka līnijas. Tādēļ šo atklāto efektu sauc par "lauka atmiņas fenomenu."

Speciālisti uzskata, ka Silānovs atklājis principiāli jaunu informācijas kanālu, kas spēj atspoguļot revolucionāras izmaiņas ne tikai ufoloģijā, bet izraisīs arī milzīgu ietekmi uz cilvēces pasaules uzskatu.

Patlaban efektu pastiprināti pēta un rūpīgi mēģina izprast tā fizikālās norises.