Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tēbu debesu karte

Atrašana. 1857.gadā eģiptologs Heinrihs Karls Brugšs Tēbās, Ēģiptes kādās kapenēs uz kāda sarkofāga vāka atrada debesu karti.

Apraksts. Uz sarkofāga vāka attēlota debesu dieviete Nuta, kuru ieskauj 12 zodiaka zīmes. Var atpazīt arī 12 dienas un nakts stundas. Pats pārsteidzošākais ir tas, ka Tēbu debesu kartē attēlotās planētas ir izvietotas orbītā ap Sauli nevis ap Zemi (heliocentriska pasaules uzbūve). Planētas šajā kartē attēlotas kā debesu dievietes. Dažas brauc debesu laivās, kas simbolizē orbītas.
Augšā, blakus Saulei, attēlotās planētas ir Merkurs un Venēra. Kreisajā pusē atradās Zeme, Mēness, Marss un Jupīters savās debesu laivās (orbītās). Pa labi Saulei pareizā secībā, bet bez laivām (orbītām), jo tās toreiz vēl nebija zināmas, attēlotas planētas Saturns, Urāns, Neptūns un Plutons.

12.planēta. Virs Nutas galvas iezīmēta mūsdienu astronomiem vēl nezināma planēta. Tā attēlota kā milzīga laiva, kas iezīmē ļoti lielu un garu orbītu. Šī planēta tiek apzīmēta kā 12.planēta. Šumeru tekstos tā tiek saukta par Nibiru

Saites.
Tēbas.
Heliocentriskais pasaules modelis.