Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Baidies! Avīze!

Plašajam psihiatrijā zināmajam fobiju klāstam, iespējams, jāpiepulcē vēl viena - bailes no avīzēm. Par sievieti, kurai neizsakāmi bail no laikrakstiem, 27.janvārī vēstīja britu portāls metro.co.uk.

Kentas grāfistes pilsētā Ročesterā dzīvojošā 49 gadus vecā trīs bērnu māte Diāna Frīlova jau 25 gadus nespējot pieskarties nevienai avīzei, viņu nepatīkami satraucot tas, kā tās izskatoties un smaržojot. "Kad es esmu veikalā, avīžu stendu apeju, ar cik vien iespējams lielu līkumu," - Frīlova stāsta. Diāna atzīst, ka nespējot pieiet klāt kādam, kas lasa vai tur rokās avīzi, savukārt, ja viņai tuvojas kāds cilvēks ar avīzi, sieviete bēgot. Arī uz savas mājas durvīm viņa piestiprinājusi paziņojumu, kurā izteikta prasība nepiegādāt nekādas avīzes.

Diāna domā, ka cieš no stāvokļa, ko apzīmē ar vārdu hlojofobija (chloephobia) un to izraisījušas nepatīkamas bērnības atmiņas. Viņa atceras kā māte savulaik situsi tēvam pa galvu ar avīzi. Tas bijis pa jokam, taču mazo Diānu nopietni satraucis. Bailes no avīzēm Diānai nav iestājušās uzreiz, tās pamazām pieaugušas pēdējo 25 gadu gaitā, viņa stāsta.

Diāna nav vienīgā, kura cieš no līdzīgiem psihiskiem traucējumiem. Meklējot tīmeklī, atrodam kādas citas sievietes bloga ierakstu, kurā viņa 2011.gadā rakstīja: "Spokaini čaukstošās un smirdošās, netīrās avīzes rada manī iracionālu nepatiku."

Avoti:
neutralcitation.blogspot.com
metro.co.uk

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.