Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kellijs, Edvards (~1583.g.)

Britu mistiķis, ko darbam ar kristāliem noalgoja britu galma astrologs, alķīmiķis un ģeogrāfs Džons Dī.

Viņš redzēja garus kalna kristāla bumbā un ziņoja Dī par to darbībām un runām, bet tas, savukārt, pierakstīja viņa vārdus dienasgrāmatā. Kellijs kristāla bumbā novēroja arī sarežģītas astrālas ainavas. Reizēm gari pilnībā iznāca no kristāla un stājās Kellija astrālās redzes priekšā istabā. Dī tos nevarēja redzēt, jo viņam nebija Kellija ekstrasensorās dotības. Reizēm tie Kellijam pat pieskārās, un viņš šos pieskārienus jutis: reiz viņš sajuta smagu spiedienu uz labo plecu, bet citreiz kāds sagrābis to aiz galvas.

Kellijam izplūda robeža starp astrālo un fizisko pasauli. Reiz, kad Kellijs lasīja un ar nodomu ignorēja Madimu (Dī sargātāju-garu), tas sāka klaudzināt pa grāmatas vāku, tā cenšoties pievērst sev uzmanību. Galu galā pat mēģināja izraut Kellijam grāmatu no rokām. Dī neredzēja garu, taču dzirdēja klaudzināšanu pa pergamenta vāku. Citu reizi gars notrieca istabā priekšmetu un abi redzēja kā tas krīt.

Viszīmīgākā fiziskā garu darbības izpausme bija tas, ka no gaisa  uzradās kristāla bumba tieši zem darbistabas loga. Vēlāk šī lode kļuva par galveno lodi (?) viņa darbā, un Kellijs ar to sasniedza lieliskus rezultātus. Liekas, šī lode mūsdienās izstādīta Britu muzejā.

1583.gada 6.maijā Kellijs no Citpasaules saņēma Ēnoha alfabēta burtus. Gari pastāstīja Džonam Dī, ka katrs alfabēta burts ir unikāla garīga radība. Maģijas metožu kopums, kādu pielietoja E.Kellijs šās pieredzes rezultātā ieguvis Ēnohiskas maģijas nosaukumu.

Avoti.
Donald C.Laycock. "The Complete Enochian Dictionary: A Dictionary of the Angelic Language as revealed to Dr.John Dee and Edward Kelley." Londona, Askin, 1978.g.

Saites.
Ēnohiskā maģija.
Mistiķi un ezotēriķi.
Kristāla lodes.