Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Aivars Feldmanis zēna gados Grobiņā novērojis rūķi

Publicējam Aivara Feldmaņa stāstījumu par to kā puikas gados Grobiņā redzējis rūķi. Feldmaņa kungs vispār ir ļoti interesanta persona, jo viņa mutei pieder arī pašlaik interesantākie dzirdētie stāsti par Karostas Balto dāmu, jo XX gs. 90.gados ieņēma Liepājas Karostas cietuma priekšnieka amatu un tā nonācis saskarē ar šo neparasto parādību. Kā jau parasts tādiem cilvēkiem, satikšanās ar paranormālām parādībām dzīvē notikušas vairākas - no šejienes arī šis jaukais rūķu stāsts.

Tātad, tas bijis puikas gados - Aivaram bijuši kādi 13 vai 14 gadi. Aivara mamma strādājusi Grobiņā, pansionātā "Iļģi." Reiz, turpu aizbraucis, nokāpis pansionāta pagrabā aiz ziņkārības, pētot vecās telpas. Pagraba telpas bijušas tukšas, nekā interesanta. Te piepeši parādījies rūķis.

Tas bijis kādu nepilnu metru augumā un viss kā no pasaku grāmatas - večuks ar apaļu degunu, bārdiņa, galvā sarkana cepurīte ar bambālīti, zaļa veste ar divām zelta pogām, pusgaras bikses. Kājās kurpes ar uzliektiem purngaliem un sprādzēm, baltas zeķes pastiepjas zem īsbikšu galiem.

Rūķītis pats ieinteresēti esot paskatījies uz mazo Aivaru: "Pagāja uz vienu pusi, pagāja uz otru pusi, tad aizgāja tai nākošajā telpā un pazuda." No tās pašas telpas viņš arī bija iepriekš parādījies. Aivars pēc tamnogāja uz tām tālākajām telpām, bet tur nekas nav bijis.

Novērošana nav bijusi ilga - kādas 2 vai 3 minūtes,kadrūķis aizgājis uz citu telpu un vairsnav rādījies. 

Aliens.lv komentārs. Mēs jau agrāk esam dzirdējuši stāstus par "mazās tautiņas" novērojumiem Latvijā, tomēr šis patlaban ir vispārliecinošākais no tiem. Pie tam interesanti, ka rūķis šai stāstā figurē nu pilnīgi tāds, kā no pasaku grāmatas nācis, piemēram, no Volta Disneja multenes "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši." 

Ieraksts veikts 04.07.2018., filmējusi Monta Krafta Karostas cietuma teritorijā, Liepājā.