Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Vācijā aizliedz pārdot 2500 gadu senu "naida" monētu

Pasaulē lielākās interneta izsoļu platformas E-bay Vācijas nodaļa, norādot, ka piedāvātais priekšmets ir "naidpilns vai diskriminējošs," nesen aizliegusi Minhenes numismātikas veikalam Numismatik Lanz pārdot savā vietnē kādu IV-V gs.pmē. monētu, uz kuras bija attēlots ugunskrusts.

Pamatojot aizliegumu, E-bay atsaucies uz Vācijas likumdošanu, kas nosaka, ka valstī nedrīkst pārdot vai citādi izplatīt "nacismu glorificējošus un trivializējošus" priekšmetus. Uz pārdevēja iebildumu, ka svastika kā simbols tikusi lietota ne tikai nacistiskajā Vācijā, bet arī citos, senākos vēstures periodos un vietās, E-bay atbildējis, ka par to esot lietas kursā, taču patreizējās likumdošanas kontekstā jebkura svastika esot uzlūkojama kā antikonstitucionāla ikona.

Aizliegtā monēta, kuras analogus vācieši joprojām brīvi var iegādāties tos pērkot citu valstu izsoļu lapās, t.sk. ebay.com vietnē (sk. piem. ŠEIT), tikusi kalta milētiešu kolonijā, VII gs. dibinātā Melnās jūras piekrastes seno grieķu pilsētā Apolonijā (Apollonia Pontica, Apollonia Magna, mūsdienu Bulgārijas Sozopole) un uz tās vienā pusē attēlots savulaik ievērojamās tirdzniecības pilsētas emblēma - enkurs, bet otrā labklājības un laimes simbols - svastika.

Avots:
newobserveronline.com

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.