Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Burjatu tautības cipītis

2011.gada 14.aprīlī jūtūbē kāds Aleksandrs no Baikāla (Sasha from Baikal) ievietoja filmiņu, kurā bija redzams "citplanētieša" līķītis sniegā - youtube.com.

Filmētajam materiālam bija pievienots komentārs par to, ka materiāls tapis Burjatijā, Kabanas rajonā netālu no Kamenskas ciema. Mežā blakus ciemam esot bijis nogāzies NLO un no turienes tad arī šis nelaimīgā cipīša līķītis.

Filmiņā labi redzams stipri bojāts ķermenītis 80-110 cm garumā, tam trūkst labā kāja. Iespējams - sieviešu dzimuma, tātad cipīte. Burjatijas vietējās avīzes "Novaja Burjatija" (Новая Бурятия) tīmekļa mājaslapā tika izteikts viedoklis, ka pagalam dīvainais videosižets saistīts ar visai biežo "šķīvīšu" parādīšanos virs Irkutskas apgabala teritorijas.

https://www.youtube.com/watch?v=bMGatrWkG2c

Nu ko, interese par filmiņu bija visai liela. Materiāla publicēšanas dienā to aplūkoja vairāk neka 40 000 reižu. 17.aprīlī tai pašā jūtūbē tika palaista kopija angļu valodā, kas 20.aprīlī bija skatīta jau 630 000 reižu!

Nu bet Krievijā kā jau Krievijā. Krievu mentiem, piedodiet, miličiem (tos nu jau dēvē par policistiem), nevajadzēja daudz laika, lai savā policejiskajā valstī noskaidrotu filmas autora e-pastu, un pēc tam arī tā vārdu un dzīvesvietu.

Autori - 18 gadu vecais Timurs Hilajevs (Тимур Хилаев) un 19 gadu vecais Kirils Vlasovs (Кирилл Власов), bija pamatīgi izbrīnīti par likumsargu ierašanos. Visai ātri tika noskaidroti cipīšfilmas rašanas apstākļi, proti: "kinooperatori" tūdaļ pat uzrādīja "līķīti," kuru bija pagatavojuši no mīklas un apvilkuši ar vistas ādu. Tad veidojums ticis nolikts sniegā tuvējā mežā un nofilmēts ar mobilo tālruni. Kā tāds arī ievietots tīmeklī.

Pat dusmīgie krievu men..., poliči neatrada abu jauniešu nodarījumā nekā noziedzīga, un šie tika cauri ar pamatīgām izbailēm.

Un iegaumējiet labi, teica promejot miliči-polči, - Burjatija ir alieņu brīva zona! Te tādi nelido!

Tā laikam gan ir, noskuma Mazais Zaļais...

P.S. Lai gan lieta noskaidrota jau sen un arī materiāls tāds pavecāks, tomēr joprojām daži tīmekļa prātnieki nekautrējas šo filmējumu turpināt uzdot par ko patiesu un neparastu.

Pirmo reizi publicēts 20.04.2011 Aliens.lv iepriekšējā versijā.