Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Pār Šrilankas ciemu nolīst zivju lietus

Kādā Šrilankas rietumu daļas ciematā vietējos iedzīvotājus 5.maija rītā pārsteidza neparasta lietusgāze - līdz ar lietu no debesīm krita nelielas, no 5 līdz 8 cm garas zivtiņas. BBC News ziņo, ka cieminieki no saviem pagalmiem, zālājiem, ielām un dārziem pavisam savākuši apmēram 50 kg zivju.

Daļa no zivīm nokrītot vēl bija dzīvas un ciema iedzīvotāji tās ievietoja traukos ar ūdeni, lai vēlāk pagatavotu un apēstu.

Šis Šrilankā pēdējā laikā esot jau trešais līdzīgais gadījums - 2012.gadā salā nolija garneļu lietus kā arī, citā laikā un vietā, tā sauktais "meteoru lietus," kad nokrišņi bija sarkanā un dzeltenā krāsā.

Ja par pēdējo nosaukto atmosfēras parādību ("meteoru lietu") zinātnieku slēdziens, kā teikts BBC News rakstā, vēl nav saņemts, tad "zivju lietus" cēlonis ir zināms. Pie vainas ir tornado, kas rada virpuļviesuli, kurš gluži kā ar vakuma putekļu sūcēju no iekšzemes ūdenstilpnēm un jūras piekrastes ūdeņu virskārtas iesūc visas dzīvās radības - zivis, zušus un pat vardes. Iesūktie dzīvnieki pa ūdens stabu nonāk negaisa mākoņos, ar kuriem reizēm tiek pārvietoti lielus attālumus un tad, par izbrīnu cilvēkiem, ja tas notiek apdzīvotā vietā, nolīst kopā ar lietu.

Attēls: Publicitātes foto.

Avots:
bbc.com

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.