Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kā Jelgava palika bez sava NLO!

Reizi pa reizītei mūsu lasītāji atsūta Mazajam Zaļajam kādu neparastu notikuma aprakstu vai jocīgu foto. Tā arī šoreiz - vēsts nākusi pa elektrības vadiem tīmeklī no pašas Jelgavas 3 fotouzņēmumu formā. Kā zināms, Jelgavai cauri plūst Lielupe, bet pašā pilsētā atdalījusies tāda ūdesstraume, kam jelgavieši devuši atsevišķu nosaukumu - Driksa. Necik sen no Pasta salas pār Driksu uz Jāņa Čakstes bulvāri pārmetuši visai fifīgu kājnieku tiltiņu, lampām un prožektoriem izgaismotu. Nu tad par lampām un izgaismošanu šorteiz arī mūsu stāstiņš.

Mums raksta mūsu lasītāja Junora, kas, acīmredzot, arī bijusi aplūkot šo jauko arhitektūras veidojumu.

"Labdien!
Vakar, 13.01.2021 plkst.18:58 virs Jelgavas esmu nobildējusi dažus objektus.
Lieki piebilst, ka pati tos neredzēju un nekādas skaņas arī nedzirdēju. Vien pārnākot mājās piefiksēju, ka esmu kaut ko objektīvā noķērusi. Kas tas ir?

Pielikumā bildes.
Ar cieņu Junora" 

***

Junoras atsūtītie attēli (lai palielinātu, klikšķināt uz sīkattēla):

Tā nu divos no attēliem pēc palielināšanas redzams kas tāds, ko varētu definēt kā diskveida NLO ar lampiņām pa perimetru.

Redz, sapriecājās Mazais Zaļais. Interesanti! Ir cerības, ka Jelgava var tikt pie sava NLO, kā to jau izdarījuši Višķi un Jēkabpils! Tomēr vajadzētu šo lietu tā nesteidzīgi apsvērt, jo veiksmes gadījumā taču runa ir par Civilizāciju Kontaktu!

1.solis. Kā parasts šādos gadījumos, bildes parādījām mūsu speciālistam, kas labi velk dažādos datorgrafiskajos jautājumos. Arnis/Verners mums atbildēja tā:

"Sveiks!
Bildes ir bijušas apstrādē: šajā programmā neko nopietnu izdarīt nevar, bet tas nenozīmē ka nav darīts kaut kur citur."

"Šādi izskatās bilde kurai nekas nav darīts (pa taisno no telefona)."

"Programmas nosaukums ir nesakarīgs telefona ražotāja iedots. Pašā attēlā nevar redzēt kaut kādu brutālu fotomontāžu, tā ka grūti saprast. Man gan izskatās pēc staru kūļa no zemes vai sniegpārslas uz objektīva...
Priekā!"

Secinājums no 1.soļa. Ar nelielu iebildi, bet, visdrīzāk, ar bildēm nekas tāds nav darīts, lai kādu apmānītu vai iestāstītu ko tādu, kas nemaz nav bijis. Šī ir svarīga darbība, jo, lai gan pārsvarā jau tā nemānās, tomēr senatnē mums ir bijis gadījums, kad mums ieskapēja ar nolūku safabricētas bildes.

2.solis. Nosūtījam bildes profesionālam fotogrāfam Artūram Kondrātam, kas visai pārliecināti mistērijā vainoja atspīdumus no tilta gaismēkļiem. 

3.solis. Pārbaudām situāciju uz vietas. Mazliet pavilcis laiku, Mazais Zaļais ar visu Aliens.lv nolemj 27.02.2021. vakarā doties nelielā izbraukumā uz Jelgavu un aplūkot situāciju uz vietas. Iepriekš apdomājot, mums jau radusies versija, kuru tad arī lūkojam apstiprināt. Tā nu nepilnā stundā esam klāt un braši soļojm uz Driksas tiltu. Mūsu aizdomas apstiprinās - gājēju tilta ietvē pa viduslīniju stiepjas spožu lampu rindas - katrā no šīm lampām ir sešas spuldzītes, izvietotas pa riņķi perimetrā. Tikpat spuldzes pa perimetru ir izvietotas arī "Jelgavas diskveida NLO." 

Secinājums. Fotografēšanas brīdī snidzis neliels sniedziņš. Daža laba sniegpārsliņa nosēdusies uz fotoaparāta objektīva un izkususi, pārvērzdamās par ūdens pilienu. Ar savu izliekto piliena virsmu imitējusi nelielu "papildlēcu," kurā atspoguļojusies ietves lampa ar visām 6 spuldzītēm. Apstiprinājās aizdomas, kuras jau bija pauduši datorgrafiķis un fotogrāfs.

 

Žēl, bet Jelgavai tiešām jāpaliek bez sava NLO!

Nobeigumā piedāvājam Cienījamam Lasītājam vēl kādu bildi, ko mums atsūtījusi Aliens.lv lasītāja Zenta Elce. Nofotografēts istabas lustras divkāršs atspīdums logā, ko kāds galēji ezotēriski noskaņots indivīds varētu noturēt gluži vai par NLO armādas uzidojumu.