Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ufologs: noslēpumainā gaisma pierāda, ka Marsa pazemē dzīvo saprātīgas būtnes

Marsa pašgājēja "Zinātkāre" uzņemtajā fotogrāfijā redzamā spilgtā gaisma, kas tālumā pie apvāršņa it kā paceļas augšup no zemes, pierāda saprātīgas dzīvības eksistenci zem Sarkanās planētas virskārtas, savā blogā "UFO Sightiting" raksta Taivānā dzīvojošais ufologs Skots Varings.

Aprīļa sākumā Marsa pašgājējs pētīja un fotografēja Sarkanās planētas Kimberlijas rajonu, kas tā nosaukts pēc apgabala Austrālijas rietumos. Ģeoloģiski šo rajonu veido četri atšķirīgi iežu tipi, kas zinātniekiem ir ļoti saistoši.

Īpaši vērtīgi ir lieliskie Kimberlijas iežu kontekstu atklājošie ainavas fotouzņēmumi, kurus mums nosūta "Zinātkāre," presei pastāstīja Kalifornijas Tehnoloģiju institūta pētniece Melisa Raisa (Mellisa Rice).

Taču apgalvojumi par to, ka automašīnas izmēra aparāts 92 miljonu kilometru attālumā no Zemes meklē un pēta tehnoloģiski augsti attīstītu saprātīgu būtņu aktivitāšu pēdas, neatbilst patiesībai, zinātniece saka, nepārprotami demonstrējot skeptisku un noraidošu nostāju pret sazvērestību teorijām, kuras saistībā ar Marsu izvirza ufologi, tostarp arī Skots Varings.

"Zinātkāre" attēlus uzņēma ar divām kamerām - labo un kreiso kameru. Varinga uzmanību piesaistīja viens uzņēmums, kas izdarīts ar labo Marsa pašgājēja kameru. Tajā redzama nezināmas izcelsmes gaisma paceļamies augšup virs klinšainās Marsa ainavas. Interesanti, ka tās pašas ainavas fotouzņēmumā, kas iegūts ar kreiso kameru, no savādā gaismas fenomena nav ne miņas.

6.aprīlī publicējis fotogrāfiju savā vietnē, Varings rakstīja: Šonedēļ iegūtajā NASA fotogrāfijā redzama mākslīga gaisma, kas paceļas augšup no planētas virsmas. Tas liecina par to, ka saprātīgas ārpuszemes būtnes uz Marsa dzīvo pazemē un izmanto gaismu, tāpat kā mēs.

"Tas nav Saules atspulgs vai fotografēšanas procesa radīts efekts. Uzmanīgāk apskatiet gaismas apakšu. Tās gludā virsma sniedz mums 100% norādījumus, ka tā tiek izstarota no planētas virsmas. Protams, NASA vajadzētu šo fenomenu izpētīt tuvāk, taču tās uzdevums nav atrast liecības par dzīvību uz Sarkanās planētas, bet tieši otrādi slēpt vai bremzēt tās atklāšanu," - savu sazvērestības teoriju pamatojot, raksta ufologs.

Lietotāja Streetcap1 youtube augšupielādētais video ar mīklainas izcelsmes objektu izraisīja karstas diskusijas, kurās tika pausti arī skeptiski viedokļi.

Viens no komentētajiem izteica pieņēmumu, ka fotogrāfijā redzamā gaisma ir vulkāniskas dabas. Savukārt Jošua Vinters rakstīja: „[Tā ir] acīmredzama gāzes izplūde, baltā dūmaka nav gaisma.”

Žurnāla "All About Space" redaktors Bens Bigss (Ben Biggs), komentējot ap NASA fotogrāfijā redzamo mīklainas izcelsmes gaismu sacelto ažiotāžu, sacīja, ka, aplūkojot fotogrāfiju, ar secinājumiem nevajadzētu pārsteigties. Lai gan fenomens vēl arvien nav izskaidrots, tas pats par sevi vēl neliecina, ka gaismu radījušas inteliģentas ārpuszemes cilmes būtnes. Vispirms ir jāizvērtē un jāatmet ticamāki izskaidrojumi, un tikai pēc tam var pētīt mazāk reālistiskas varbūtības.

NASA pārstāvis plašsaziņas līdzekļiem pavēstījis, ka fotogrāfijā redzamā gaisma radusies Marsa klinšainajai virsmai atstarojot Saules gaismu, ko arī fiksējusi "Zinātkares" fotokamera. Attēlu uzņemšanas brīdī Saule atradās salīdzinoši zemu pie debesīm, tajā pašā virzienā, kur savādais gaismas plankums, uz ziemeļrietumiem no Marsa pašgājēja.

Savukārt NASA attēlu eksperts Dags Elisons, atspēkojot tēzi par saprātīgas dzīvības eksistenci uz planētas, NBC pastāstīja, ka, iespējams, noslēpumainās gaismas avots ir kosmiskie stari, kas laiku pa laikam trāpa kameras sensoros. Katru nedēļu starp tūkstošiem fotouzņēmumu vidēji gadās viens, kurā redzamas līdzīgas gaismas.

Aģentūra paziņojusi, ka arī iepriekšējo Marsa pašgājēju iegūtajos fotouzņēmumos vērojamas savādas gaismas parādības, kurām pēc ilgiem laikiem varētu būt atrasts izskaidrojums.

Šis, jāatgādina, nav pirmais gadījums, kad cilvēki uz Marsa iegūtos fotoattēlos saskata saprātīgu būtņu darbības pēdas, kas vēlāk izrādās kļūdaini interpretētas dabas parādības, uzņemšanas brāķis jeb mūsu subjektīvās uztveres iedomu auglis. Pats pazīstamākais, protams, ir gadījums ar tā saukto "Marsa seju."

Šo, savulaik daudz diskusiju izraisījušo, par Sidoniju sauktā Sarkanās planētas apgabalā uzņemto attēlu, kurā sākotnēji tika ieraudzīta cilvēkam līdzīgas būtnes seja, 1976.gada 25.jūlijā ieguva Marsa zondes "Viking1" kamera. Vēlāk, 2006.gadā no Marsa orbitālās izlūkošanas zondes Mars Reconnaissance Orbiter atbilstošo objektu nofotografējot daudz labākā izšķirtspējā, protams, izrādījās, ka nekādas sejas tur nav, bet ir iedarbojies par pareidoliju saukts fenomens, kad cilvēka smadzenes apkārtējās vides objektu aprisēs (mākoņos, kokos, utml., bet šajā gadījumā - vēju sapūstās smilšu līnijās) ierauga cilvēku sejas.

Attēls: Nezināmas izcelsmes gaismas avots "Zinātkāres" uzņemtajā Marsa virsmas fotogrāfijā. Avots: NASA.

Avoti:
ibtimes.co.uk
ufosightingsdaily.com
dailymail.co.uk

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.
Pirmo reizi publicēts 21.04.2014.