Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Nodokļu parādnieka bankas seifā Spānijā atrod pazudušu van Goga gleznu

Spānijas nodokļu inspektori, pārbaudot vārdā nenosauktu nodokļu parādnieku bankas seifus, atraduši gleznu, kas, iespējams, ir pirms 40 gadiem pazudušais van Goga darbs "Ciprese, debesis un lauks."

Kā ziņo laikraksts "El Mundo," gleznas autentiskums vēl jāapstiprina Spānijas Kultūras ministrijas ekspertiem, taču visdrīzāk ar 1889.gadu datētais, 35 x 32 cm lielais darbs ir īsts. Par to liecina trīs gleznas īstumu apliecinoši sertifikāti, kas atradās kopā ar to.

Pēdējo reizi II Pasaules karā laikā nacistu no Nīderlandes muzeja nolaupītā "Ciprese, debesis un lauks" tika redzēta Vīnes Mākslas vēstures muzeja izstādē. Pagaidām likumsargiem vēl nav skaidrs vai darbs ticis nozagts vai nonācis seifā kādā citā ceļā. Nodokļu nemaksātāji, kuru seifi tika apķīlāti bija parādā Spānijas ieņēmumu dienestam apmēram 319 miljonus eiro.

Gleznas vērtība šobrīd vēl nav publiski nosaukta, taču tā varētu sasniegt vairākus desmitus miljonus eiro. Van Gogs savulaik uzgleznoja vairākus šī darba variantus un viens no tiem, kas šobrīd atrodas Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzejā, pirms 20 gadiem tika pārdots par 59 miljoniem dolāru.

Van Gogs, kura impresionisma stilā gleznotie darbi šodien ir vieni no vērtīgākajiem pasaulē, pēc ilgstošas cīņas ar psihisku saslimšanu mira pilnīgā nabadzībā, izdarot pašnāvību, 1890.gadā.

Attēls: Atrastā glezna. El Mundo publicitātes foto.

Avots:
huffingtonpost.com

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.